Престолонаследник Александар уручио будућим стручњацима за информационе технологију награде за бесплатно школовање

Престолонаследник Александар уручио будућим стручњацима за информационе технологију награде за бесплатно школовање

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са г. Валентином Кулетом председником компаније „ЛИНК гроуп“ и Ивон Витакер, директорком фондације НЦР, званично су уручили бесплатно школовање на „ИТАцадемy“ најбољим матурантима из Србије и Републике Српске за образовање у области информационих технологија. У сарадњи са Престолонаследниковом Фондацијом за образовање, „ЛИНК гроуп“ је доделила 30 бесплатних школовања ученицима који су присуствовали традиционалном пријему за најбоље матуранте у Белом двору 21. јуна, чији је домац́ин био Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

„Веома ми је драго што смо трец́у годину заредом ЛИНК група и моја Фондација за образовање наградили наше најбоље средњошколце. Свим добитницима ЛИНК награде још једном честитам на успешно завршеном средњем образовању. Наставите да будете најбољи! Наставите да вредно радите у даљој каријери. Моја Фондација за образовање и културу наставиц́е да помаже нашим младима“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар. Будући студенти ће „ИТАцадемy“ моц́и да похађају путем интернета, кроз најсавременију платформу за учење на даљину, осим знања о најтраженијем ИТ подручју, својим студентима пружа професионалне Цамбридге, Мицрософт и Адобе сертификате, а ради са званичним овлашћењем Универзитета Кејмбриџ.

Данашњој свечаности су такође присуствовали и чланови управног одбора Фондације Престолонаследника Александра за културу и образовање, докторка Рапти Медивејк са мајком, као и г-ђа Ивона Витакер, директорка фондације НЦР и председница жена у НЦР-у, у Атланти, Џорџија. Фондација НЦР је доказани партнер Фондације Престолонаследника Александра за образовање и културу. Њен рад усмерен је на изградњу јачих заједница кроз грантове непрофитним партнерима чије су мисије усклађене са вредностима корпорације.