Donatorska večera Fakulteta Političkih Nauka na Belom dvoru

Donatorska večera Fakulteta Političkih Nauka na Belom dvoru

U saradnji sa Fondacijom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra, na Belom dvoru na Dedinju održana je donatorska večera Fakulteta političkih nauka, sa ciljem prikupljanja sredstava za dogradnju zgrade Fakulteta.

„Naše društvo studentima treba da obezbedi najbolje uslove za obrazovanje. Iz tog razloga pokrenut je projekat dogradnje zgrade Fakulteta političkih nauka, koji će omogućiti efikasnije održavanje nastave u budućnosti. U cilju završetka projekta organizovano je ovo donatorsko veče. Naše škole i fakulteti graditelji su naše budućnosti. Obrazovanje je od velikog značaja, a izučavanje političkih nauka od izuzetne važnosti“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

Prof. dr Dragan R. Simić, dekan Fakulteta političkih nauka, zahvalio je na donacijama i saradnji i rekao da mu je privilegija da bude gost u Belom dvoru, domu potomaka Karađorđa Petrovića, vožda Prvog srpskog ustanka i utemeljivača novovekovne srpske države.

„Ovo je prvi događaj kojim mi obeležavamo 50 godina našeg Fakulteta i 70 godina izučavanja novinarstva i diplomatije u Srbiji. Posebnu zahvalnost za večerašnji prijem dugujemo našim domaćinima Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonasledniku Aleksandru i Princezi Katarini. Donatorske večeri na univerzitetima u Srbiji nemaju veliku tradiciju, dok je u zapadnim zemljama partnerstvo biznisa i visokog školstva uobičajeno, poželjno i plodonosno za sve koji u njemu učestvuju“, rekao je prof. dr Simić.

Cilj donatorske večeri Fakulteta političkih nauka jeste obezbeđivanje boljih uslova za obrazovanje studentkinja i studenata Fakulteta. Na ovaj način Fakultet dobija novih 2.477 m² prostora za studente, čime se stvaraju uslovi za normalno odvijanje nastave uz primenu savremenih informatičkih i tehničkih sredstava, moderno opremljenu biblioteku, interneta, računara i elektronskih baza podataka, kao i stvaranje uslova za praktičan i teorijski rad budućih novinara izgradnjom Medijskog centra. Takođe, očekuje se i rekonstrukcija amfiteatra.