Evropsko Udruženje studenata stomatologije u Belom Dvoru

Evropsko Udruženje studenata stomatologije u Belom Dvoru

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su domaćini predstavnicima Evropskog Udruženja studenata stomatologije (EDSA) večeras u Belom Dvoru.

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je gostima poželeo dobrodošlicu i rekao: „Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim večeras u Belom Dvoru, na 25. godišnjicu vašeg udruženja, vaš srebrni jubilej. Drago mi je da ste izabrali da ovaj jubilarni sastanak ove godine održite u Beogradu, što ćete izdati knjigu o svom dosadašnjem radu, a nadam se da će vam ovo biti dobra prilika za uspostavljanje saradnje i započinjanje novih projekata. Moja Fondacija za obrazovanje i kulturu već godinama podržava različite studentske projekte i njihove dobre ideje. Moja supruga Princeza Katarina i ja vam želimo prijatan boravak u Beogradu, i nadamo se da ćete nam ponovo doći.“ 

G-din Bogdan Lisul, predsednik Udruženja zahvalio se Njihovim Kraljevskim Visočanstvima na gostoprimstvu, a prisutnima se obratio i profesor Damijan Volmzli iz Birmingema. 

EDSA je Evropsko udruženje studenata stomatologije, osnovano 1988. godine u Parizu, koje okuplja studente 182 stomatološka fakulteta iz 26 zemalja.