Finski akcelator Startup Sauna dolazi na Kraljevski dvor

Finski akcelator Startup Sauna dolazi na Kraljevski dvor

Kraljevski savet za preduzetništvo organizuje posetu finskog akcelatora Startup Sauna gde će najbolji domaći startapi imati priliku da se upoznaju sa još jednim evropskim akceleratorom. Događaj će biti organizovan u petak, 4. aprila 2014. godine na Kraljevskom dvoru, a startapi će imati priliku da se predstave u standardnoj formi trominutnih piča, a zatim i da učestvuju na 1 na 1 mentorskim sesijama.

Startup Sauna je jedan od najpoznatijih skandinavskih akceleratora, koji povezuje startape iz severne i istočne Evrope i Rusije. Kroz njihov program do sada je prošlo 109 kompanija, koje su prikupile investicije od 34 miliona $.
Pored povratne informacije i validacije poslovnog modela, najbolji startapi imaće mogućnost da budu selektovani za program ovog akceleratora, koji uključuje petonedeljni boravak u Helsinkiju i pristup jednom od najvećih startap događaja u Evropi – Slush, na kome je prošle godine učestvovalo 1200 startapa iz 70 zemalja, 300 investitora i 100 VC fondova.
Kraljevski savet za preduzetništvo organizuje posetu ovog akceleratora pre svega zato što pruža dodatnu vrednost za startape kroz individualne razgovore sa mentorima, koje će u Beogradu moći da iskoriste 8 do 10 odabranih timova. U Beograd će doći tri mentora ovog akceleratora, kojima će se pridružiti i nekoliko njih iz lokalne zajednice i koji će svakom startapu posvetiti 20 minuta svog vremena.

Oslanjajući se na stručnost i znanje svojih osnivača, Kraljevski savet za preduzetništvo funkcioniše pod okriljem Kraljevskog Dvora i pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II. Glavni ciljevi Saveta su da olakša koordinaciju i saradnju između najvećih srpskih organizacija koje se bave razvojem i podrškom preduzetništvu i inovacijama. Kraljevski Savet za preduzetništvo obezbedjuje i zajednički nastup u medijima, prema srpskoj Vladi i industriji u zavisnosti od potreba investitora i mogućnostima za ulaganje. Osnivači Kraljevskog Saveta su Srpska Private Equity Asocijacija (SPEA), Mreža poslovnih anđela Srbije (SBAN), Inovacioni fond, Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograda (BITF), Serbian Venture Network – SeVeN, SEE ICT i Startap Vikend u Beogradu.