Kraljevski par počasni pokrovitelj 2. međunarodne konferencije medicine sporta Srbije

Kraljevski par počasni pokrovitelj 2. međunarodne konferencije medicine sporta Srbije

U saradnji sa Fondacijom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra, na Belom dvoru na Dedinju održana je donatorska večera Fakulteta političkih nauka, sa ciljem prikupljanja sredstava za dogradnju zgrade Fakulteta.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, počasni pokrovitelji 2. Međunarodne konferencije medicine sporta Srbije, prisustvovali su svečanom otvaranju ove konferencije koju organizuje Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ceremoniji otvaranja konferencije prisustvovali su i dr Mehmet Muharem Kasapoglu, ministar omladine i sporta Turske, dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, g-din Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije, prof. Fabio Pigozi, predsednik Internacionalne Federacije Medicine Sporta i g-din Goran Bojović, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Cilj konferencije je razmena inovacija, tehnologija, otkrića i rezultata jer je poznato da sportska medicina doprinosi ne samo sportskim dostignućima već i očuvanju zdravlja kako sportista tako i novih naraštaja jedne države. Zato će ovom prilikom svoja iskustva i rezultate podeliti više od 30 eminentnih predavača, lekara različitih specijalnosti i sportskih stručnjaka iz Srbije i sveta, a očekuje se učešće oko 1000 domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti sportske medicine i sportskih nauka.

U našoj zemlji prvi put gosti su članovi FIMS-a na čelu sa predsednikom prof Fabijom Pigozijem, koji je ujedno i rektor Univerziteta Foro Italiko u Rimu. Jedan od vodećih lidera na polju dopinga u sportu prof Janis Pitsiladis govoriće o iskustvima i inovacijama na polju dopinga, a na slične teme govoriće i dve dame iz Rusije prof. Viktorija Badtieva i Irina Zelenkova.