Kraljevski savet za preduzetništvo osnovan od strane organizacije srpskih investitora

Kraljevski savet za preduzetništvo osnovan od strane organizacije srpskih investitora

Jedinstveni glas za preduzetništvo i inovacije u Srbiji

Kraljevski Savet za preduzetništvo pokrenut je prošle nedelje a „Memorandum o razumevanju” je potpisan od strane osnivača večeras na Kraljevskom Dvoru. Savet je osmišljen kako bi omogućio bolju koordinaciju i saradnju između vodećih organizacija koje se bave razvijanjem preduzetništva i inovacija u Srbiji.

Oslanjajući se na stručnost i znanje svojih osnivača, Savet će funkcionisati pod okriljem Kraljevskog Dvora i pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra II.

Glavni ciljevi Saveta su da olakša koordinaciju i saradnju između najvećih srpskih organizacija koje se bave razvojem i podrškom preduzetništvu i inovacijama.

Kraljevski Savet za preduzetništvo će obezbediti i zajednički nastup u medijima, prema srpskoj Vladi i industriji u zavisnosti od potreba investitora i mogućnostima za ulaganje.

Osnivači Kraljevskog Saveta su Srpska Private Equity Asocijacija (SPEA), Mreža poslovnih anđela Srbije (SBAN), Inovacioni fond, Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograda (BITF), Serbian Venture Network – SeVeN, SEE ICT i Startap Vikend u Beogradu.