Nj.K.V Prestolonaslednik Aleksandar otvorio konferenciju Infosec Telegroup

Nj.K.V Prestolonaslednik Aleksandar otvorio konferenciju Infosec Telegroup

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zvanično je otvorio konferenciju Telegroup Infosec u Belom Dvoru. Ove godine regionalna konferencija Infosec održava se pod pokroviteljstvom Fondacije NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu.

„Bezbednost je uvek bila glavni pokretač ljudi, danas nam informaciono doba donosi izazove zaštite ličnih podataka u sajber prostoru. Telegroup i njihove partnerske kompanije podstakle su nas da sagledamo važnost bezbednosti i zaštite globalnih komunikacija. Imali smo zadovoljstvo da pozdravimo mnoge inostrane goste i često komuniciramo sa Kraljevskim porodicama Evrope, predsednicima zemalja i predstavnicima multinacionalnih kompanija. Za nas je od ključnog značaja da budemo povezani sa svetom. Kroz rad naše Fondacije povezujemo lekare, državnike i svetske mreže globalno uticajnih ljudi koji pomažu deci, bolnicama, školama i zastupaju interese srpskog naroda. Naš posao i dužnost – da uvek podržavamo našu zemlju i naše ljude – olakšan je ako su naše linije komunikacija pouzdane i zaštićene od sajber napada. Danas je digitalna bezbednost temelj naše slobode! Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti pomoći će nam da sačuvamo lično dostojanstvo i slobodu da biramo kako će se naši podaci koristiti. Sa zadovoljstvom otvaram konferenciju Infosec 2018“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom obraćanju.

Neki od predavača na Infosec konferenciji bili su g-đa Diana Gligorijević, direktor marketinga i član Izvršnog odbora Telegroup-a, g-din Dalibor Ratković, direktor IT bezbednosti u Telegroup-u, g-din Sava Savić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, g-din Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, g-din Miodrag Vojinović, direktor tehnički ditektor Telekom Srpske, Nj.E. g-din Kajl Skot, ambasador Sjedinjenih Država u Republici Srbiji, Nj.E. g-đa Alona Fišer-Kam, ambasador Izraela u Srbiji, g-din Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika grada Beograda, g-din Branko Terzić, generalni direktor Berkeley Research Group, g-din Dragi Ralić, direktor ICT centra, EPS Distribucija i mnogi drugi.

Konferencija Telegroup Infosec pokrenuta je sa ciljem podizanja nivoa IT bezbednosti zapadnog Balkana i postala je jedan od najvažnijih događaja IT bezbednosti u ovom regionu. Telegroup kao IT kompanija koja se bavi bezbednosnim tehnologijama želela je da podrži napore regionalnih IT udruženja da privuku pažnju državnih struktura i šire javnosti o bezbednosti i zaštiti informacija kao najvažnijem resursu svake države, kao i o postojanju sve sofisticiranijih pretnji u sajber prostoru koja bi mogla da ugrozi stabilnost regionalne ekonomije i društva. U tom smislu, neophodno je uvesti sistematske mehanizme za zaštitu od sajber kriminala, što je zajednička odgovornost državnih struktura i privrednih subjekata, u čijem okviru se od IT kompanija očekuje da pruže kvalitetna rešenja.

TeleGroup je, u saradnji sa globalnim liderima u oblasti bezbednosti mreža, podataka, aplikacija i Cloud-a, održao svoju prvu konferenciju u Bosni i Hercegovini 2011. godine, u Srbiji 2013. godine, a od 2015. godine Infosec se redovno održava i na crnogorskom tržištu. Dugoročni cilj kompanije je da se organizuje konferencija koja će se svake godine baviti najsavremenijim temama iz oblasti informacione bezbednosti i zaštite i zajedno sa partnerima za “IT Security” predlagati rešenja koja će pomoći preduzećima i državnim institucijama da zaštite sve resurse.

TeleGroup, jedna od vodećih kompanija za pružanje usluga u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija na zapadnom Balkanu, organizuje po šesti put Infosec konferenciju posvećenu informacionoj bezbednosti. Podržavamo Telegroup kao IT kompaniju koja nastoji da skrene pažnju na sve sofisticiranije pretnje, ali i da da predloge kako u procesu digitalne transformacije kompanije mogu da zaštite ne samo IT resurse, već i sveobuhvatno poslovanje.

Učesnici Telegroup Infosec konferencije su imali priliku da probaju espreso, filter i domaću kafu kompanije „Bean and Leaf“, pripremljenu od najboljih zrna.