Njihova Kraljevska Visočanstva u poseti Školi “Oskar Majer” u Čikagu

Njihova Kraljevska Visočanstva u poseti Školi “Oskar Majer” u Čikagu

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su danas školu „Oskar Majer“ u Čikagu. Ova škola je 2008. godine postala klaster škola sa fokusom na likovnu i scensku umetnost i uvela program Montesori i Međunarodni program srednjih škola.

Njihova Kraljevska Visočanstva jutro su provela u razgovoru sa 29 đaka uzrasta 10 i 11 godina koja su ih prethodno dočekala pozdravljajući ih na srpskom jeziku, dok je svako dete Princezi Katarini darovalo po belu ružu. Sa decom su razgovarali o svojim životima, prošlim vremenima i svojim poslovima. Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina naglasila je važnost ljubavi u životu, kroz koju se postižu velike stvari.

Nastavnika muzičkog, Melisa Huker ohrabrila je učenike da ove godine u školi podele priču o svom poreklu kroz pesmu. Učenica četvrtog razreda srpskog porekla, Katarina Frank svoj razred je naučila da pevaju srpsku pesmu „Marširala Kralja Petra garda“ i uz ovu pesmu, mašući srpskim zastavama, deca su se oprostila od svojih gostiju.

Njihova Kraljevska Visočanstva, uživajući u toplom prijemu i razgovoru, ostalа su u poseti i duže nego što je bilo planirano.