Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 500 najboljih maturanata iz cele Srbije na svečanosti u Belom Dvoru

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 500 najboljih maturanata iz cele Srbije na svečanosti u Belom Dvoru

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina bili su danas u Belom Dvoru domaćini svečanog prijema za 500 najboljih maturanata iz svih srednjih škola u Srbiji.

Na svečanosti pored Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra prisutnima su se obratili i prof. dr Nada Kovačević, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora Eurobanke kao i g-din Matija Bećković, član Krunskog saveta i Srpske Akademije nauka i umetnosti.

Svečanosti su prisustvovali Njegovo Preosveštenstvo Episkop hvostanski G. Atanasije,  Nj.E. g-din Demostenes Stoidis, ambasador Grčke, g-din Philippos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank, i mnogi drugi ugledni gosti.


Njegovo Kraljevsko Visočasntvo Prestolonaslednik Aleksandar se u svom govoru zahvalio na podršci pokrovitelju Eurobank i čestitao svim nagrađenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli. Obraćajući se đacima, Prestolonaslednik Aleksandar je posebno naglasio: „Dragi maturanti, od srca vam čestitam na velikom uspehu i želim vam da nastavite da budete najbolji. Vi ste budućnost Srbije. Kao što smo svi mi ponosni na vas, tako vi budite ponosni na znanja koja ste do sada stekli i nastavite da ih proširujete. Budite ponosni na svoj vredni rad i talenat i stavite ih u službu otadžbine. Dragi roditelji, budite ponosni na svoju decu i nastavite da ih podržavate na daljem putu ka boljoj budućnosti. Moja Fondacija za obrazovanje svakako će nastaviti da pomaže mladim ljudima kao što ste vi, kako bi od njih stvorili stručnjake koji su našoj zemlji potrebni i koje ona zaslužuje.“

Profesor Nada Kovačević, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, poželela je dobrodošlicu najboljim maturantima na beogradski i ostale univerzitete u Srbiji, i poželela im sreću u daljem školovanju.

Prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora Eurobank, čestitao je svim nagrađenim učenicima i naglasio da je od izuzetne važnosti da nastave svoje dalje obrazovanje: „Želim da čestitam svim maturantima na njihovim izvanrednim rezultatima, i da im poručim da obrazovani mladi ljudi kao što su oni predstavljaju investiciju koja će doneti dobro našem društvu, kao i da su posvećenost i zalaganje, uvek nagrađeni, bez obzira na oblast za koju se odluče u životu.“ On je istakao da je Eurobank sedmu godinu za redom, pokrovitelj programa nagrađivanja najboljih maturanata Srbije Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje. Podržavajući ovaj program, Eurobanka doprinosi adekvatnom školovanju i usmeravanju mladih ljudi, koji predstavljaju budućnost Srbije.

Naš poznati pesnik Matija Bećković je u svom obraćanju rekao da je ovo najlepši skup koji se u Srbiji trenutno održava.
Vokalni ansambl „Oktoih“ je izveo veoma zapažen program.  Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina se najtoplije zahvaljuju volonterima na velikoj pomoći koju su pružili u realizaciji ovog događaja, kao i generalnom pokrovitelju Eurobank i sponzorima Coca Cola Hellenic Srbija, pekari „Trpković”, Triangle Media Centre, Don don, Mesari Nada, Fruškogorska voda Jazak, Stork Kula, Balkan cakes, Firma Park Beograd, Don Juan, Pekari „Todorović“, Mozaik Plus.