Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 600 najboljih maturanata iz srbije i Republike Srpske na svečanosti u Belom Dvoru

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio 600 najboljih maturanata iz srbije i Republike Srpske na svečanosti u Belom Dvoru

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina bili su danas u Belom Dvoru domaćini svečanog prijema za 600 najboljih maturanata iz srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Na svečanosti pored Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra prisutnima su se obratili i Nj.E. dr Srđan Verbić ministar prosvete i nauke Republike Srbije, Nj.E. dr Goran Mutabdžija, ministar prosvete i kulture Republike Srpske, prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora EFG Eurobank Srbija, g-din Miloš Radosavljević, koordinator Dositejevog Fonda, kao i g-din Matija Bećković, član Krunskog saveta i Srpske Akademije nauka i umetnosti.

Svečanosti su prisustvovali g-din Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora EFG Eurobank Srbija, i mnogi drugi ugledni gosti.

Njegovo Kraljevsko Visočasntvo Prestolonaslednik Aleksandar se u svom govoru zahvalio na podršci pokrovitelju EFG Eurobank Srbija i čestitao svim nagrađenim maturantima na velikom uspehu koji su postigli. Obraćajući se đacima, Prestolonaslednik Aleksandar je posebno naglasio: „Dragi maturanti, moja supruga i ja smo veoma srećni što možemo da vas ponovo ugostimo u Belom Dvoru, a ove godine po prvi put zajedno sa najboljim đacima Republike Srpske. Od srca vam čestitam na velikom uspehu i želim vam da nastavite da budete najbolji. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Kao što smo svi mi ponosni na vas, tako vi budite ponosni na znanja koja ste do sada stekli i nastavite da ih proširujete. Budite ponosni na svoj vredni rad i talenat i stavite ih u službu otadžbine. Dragi roditelji, budite ponosni na svoju decu i nastavite da ih podržavate u njihovom daljem školovanju. Moja Fondacija za obrazovanje svakako će nastaviti da pomaže mladim ljudima kao što ste vi.”

Prof. dr Ivan Vujačić, član upravnog odbora EFG Eurobank Srbija, čestitao je svim nagrađenim učenicima i naglasio da je od izuzetne važnosti da nastave svoje dalje obrazovanje.

Naš poznati pesnik Matija Bećković je u svom obraćanju rekao da Nj.K.V.  Prestolonaslednik Aleksandar nastavlja stopama svojih slavnih predaka i je ovo najlepši skup koji se u Srbiji trenutno održava.

Vokalni ansambl „Oktoih“ je izveo veoma zapažen program.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina se najtoplije zahvaljuju volonterima na velikoj pomoći koju su pružili u realizaciji ovog događaja, kao i generalnom pokrovitelju EFG Eurobank Srbija i sponzorima Koca Kola Helenik Srbija, DON DON Novi Beograd, Pekara PONS Čačak, Mlekara GRANICE, Firma Remi Jagodina, Ketering Kitanović, mesara Nada, Ju ital Kom Novi Sad.