Prestolonaslednik Aleksandar nagradio najbolje maturante iz Srbije i Republike Srpske

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio najbolje maturante iz Srbije i Republike Srpske

Beograd, 30. jun 2017 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su domaćini tradicionalnom prijemu za više od 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske, na Belom dvoru na Dedinju. Ovo je šesnaesta godina zaredom da Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje nagrađuje naše najuspešnije maturante. Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj izabrala je đaka generacije među maturantima, kome je Fondacija za kulturu i obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra uručila pohvalnicu i prigodan poklon kao priznanje za ostvarene izuzetne rezultate u školovanju.

„Svim maturantima čestitam na uspehu i želim da nastavite da budete najbolji. Vi ste naš ponos, a vi budite ponosni na znanja koja ste stekli,“ rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom obraćanju. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zahvalio je i na velikoj pomoći partnerima u projektu –  Eurobanci i kompanijama NCR i LINK Group.

Svečanosti su prisustvovali i Nj.E. g-din Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nj. E. dr Dane Malešević, ministar prosvete i kulture Republike Srpske, prof. Ivan Vujačić, član upravnog odbora Eurobanke, g-đa Christine Belknap, potpresednik za razvoj talenata u kompaniji NCR, g-din Nikola Subotić, izvršni direktor kompanije LINK Group, akademik Matija Bećković, g-din Branko Milutinović, generalni direktor kompanije Nordeus, g-din Samuil Petrovski, generalni sekretar Evanđeoskog udruženja studenata i srednjoškolaca, članovi savetodavnih tela Krune, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Na samom događaju, najbolje đake svih srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske obradovala je vest da će kompanija Link Group podeliti 20 stipendija za njihovu prestižnu ITAcademiju. Rok za prijavu je 15. jul, a više informacija o uslovima za dobijanja stipendija mogu se naći na linku https://www.it-akademija.com/itacademy-stipendije. Deset dana nakon isteka roka za prijave, odnosno 25. jula, biće objavljena imena dobitnika stipendija, koje će izabranim đacima biti uručene u subotu, 2. septembra, u 12h na svečanom prijemu na Belom dvoru.
Najbolji đaci iz cele Srbije i Republike Srpske uživali su i uz stihove pesme „Južna zemlja“ Slobodana Rakitića koje je recitovao g-din Dragan Vučelić, glumac i televizijski voditelj Radio-televizije Srbije.

Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje zahvaljuje se donatorima koji su učestvovali u organizaciji ovog veličanstvenog događaja: kompanijama Coca Cola, Prolom voda, pekari „Toma“ i pekari „Domaće kiflice“, kompaniji Rent event. Pomoć oko organizacije događaja pružile su i saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija.