Prestolonaslednik Aleksandar nagradio najbolje maturante Srbije i Republike Srpke

Prestolonaslednik Aleksandar nagradio najbolje maturante Srbije i Republike Srpke

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su domaćini sedamnaestu godinu za redom tradicionalnom prijemu za više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske, na Belom dvoru na Dedinju.

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj izabrala je đaka generacije među maturantima, kome je Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje uručila pohvalnicu i prigodan poklon kao priznanje za ostvarene izuzetne rezultate u školovanju. „Svim maturantima čestitam na uspehu i želim da nastavite da budete najbolji. Vi treba da budete ponosni na znanja koja ste stekli, a mi smo ponosni na vas i vaša dostignuća. Nastavite da vredno radite i učite čitavog života. Vi ste naša budućnost, a naša budućnost je svetla!” rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom obraćanju.

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar zahvalio je na velikoj pomoći partnerima na ovom projektu –  kompanijama NCR i LINK Group. Pomoć pri organizaciji događaja pružili su saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija, kompanija Coca-Cola, hor Irida iz Sremske Mitrovice, volonteri udruženja „Kraljevina Srbija” i studenti Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Svečanosti su prisustvovali i Nj.E. g-din Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nj. E. dr Dane Malešević, ministar prosvete i kulture Republike Srpske, g-din Stefan Lazarević, generalni direktor kompanije NCR, g-din Nikola Subotić, izvršni direktor kompanije LINK Group, dr Kristofer Turber, psiholog i instruktor na Filips Egzeter Akademiji u Nju Hampširu i ko-osnivač veb sajta ExpertOnlineTraining.com, g-din Kristof Bisciglia, osnivač kompanije Cloudera, akademik Matija Bećković, kao i brojne druge ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke.

Đaci su uživali u motivacionim govorima i uspešnih poslovnih ljudi dr Kristofera Turbera i g-dina Kristofa Bisciglie, a dodatne motivacione radionice dr Turbera zakazane su za sutradan od 11 časova na Belom dvoru.

Najbolje maturante svih srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske obradovala je vest da će kompanija Link Group podeliti 25 stipendija za njihovu prestižnu ITAcademiju. Rok za prijavu je 15. jul, a više informacija o uslovima za dobijanje stipendije mogu se naći na linku https://www.it-akademija.com/akcija/itacademy-stipendije/. Imena dobitnika stipendija biće objavljena 1. avgusta, a stipendije će im biti uručene na svečanosti na Belom dvoru u septembru.