Prestolonaslednik Aleksandar svečano uručio stipendije stručnjacima za informacione tehnologije

Prestolonaslednik Aleksandar svečano uručio stipendije stručnjacima za informacione tehnologije

Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu u saradnji sa „IT Akademijom“ dodelila je 25 besplatnih školovanja za buduće IT stručnjake, đacima generacije sa teritorije Srbije i Republike Srpske.

Vest o dodeli finansijske podrške objavljena je u junu na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 15. jula. U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje.

„Veoma mi je drago što drugu godinu zaredom ‘Link grupa’ i moja Fondacija za obrazovanje i kulturu nagrađuju naše najbolje maturante. Svim dobitnicima stipendija još jednom čestitam na velikom uspehu u završenom srednjem obrazovanju. Nastavite da budete najbolji! Nastavite da budete vredni i učite celog života. Moja fondacija će nastaviti da pomaže naše mlade ljude”, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar.

„IT Academy“, koju će budući polaznici moći da pohađaju online – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Cambridge univerziteta i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.