Prijem za investitore u Kraljevskom Dvoru

Prijem za investitore u Kraljevskom Dvoru

Fondacija za obrazovanje i kulturu Prestolonaslednika Aleksandra priredila je večeras u Kraljevskom Dvoru prijem za investitore koji su se okupili na beogradskom Forumu investitora u cilju pružanja podrške preduzetništvu u Srbiji. Gostima je dobrodošlicu poželela g-đa Alison Endrjuz, ćerka Njihovih Kraljevskih Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine. 

Beogradski Forum investitora najveći je skup investitora u Srbiji, organizovan da olakša pristup fondovima, pospeši preduzetništvo i regionalno povezivanje među poslovnim ljudima. Tim povodom organizovano je takmičenje za najbolje preduzetničke ideje među više od 100 kompanija koje su se prijavile. Glavni organizator Foruma je srpska mreža investitora (SeVeN), organizacija koja se bavi razvojem preduzetništva i poslovanja kompanija iz jugoistočne Evrope, koja je takođe članica Kraljevskog saveta za preduzetništvo.

Po završetku prvog dana Foruma, svi učesnici su prisustvovali prijemu u Kraljevskom Dvoru, gde su imali priliku da nastave zanimljive razgovore sa mnogobrojnim domaćim preduzetnicima i investitrima o mogućnostima za dalji razvoj preduzetništva u oblasti tehnologije u Srbiji. 

Fondacija za obrazovanje i kulturu Prestolonaslednika Aleksandra veruje da u našem regionu postoje velike mogućnosti za razvoj privatnog sektora kroz kapitalna ulaganja. Broj odličnih projekata kao i interesovanje investitora za ulaganje u Srbiju sve su veći iz dana u dan. Ovaj skup pružio je dobru priliku svima zainteresovanim za mogućnosti novih investicija i stvaranja inovativnih partnerskih odnosa i umrežavanje. Sa jedne strane, bili su prisutni već dokazani preduzetnici kojima su mogle biti predstavljene nove poslovne ideje, što je mnogima dalo mogućnost da iz prve ruke vide kako rade poslovne zajednice. Takođe su bili tu i predstavnici nekih od glavnih investitora iz regiona jugoistočne Evrope. 

Organizovavši ovaj prijem, Fondacija za obrazovanje i kulturu Prestolonaslednika Aleksandra želela je da produbi veze između investitora i Srbije. Među investitorima koji su prisutni na forumu nalaze se i neka velika imena koja ranije nisu ovde dolazila, čime se pokazuje da je Srbija jedna od vodećih destinacija u ovoj oblasti u našem regionu. Fondacija i Kraljevski savet za preduzetništvo su time pokazali svoju privrženost i podršku razvoju tehnološkog preduzetništva u Srbiji.