Prolećni studentski bal održan na Belom dvoru

Prolećni studentski bal održan na Belom dvoru

U nameri da podseti na značaj pravih vrednosti i lepih manira, Studentska konferencija univerziteta i ove godine organizovala je studentski bal koji je okupio najbolje studente univerziteta iz Srbije.

Prolećni studentski bal, održan na Belom Dvoru pod pokroviteljstvom Fondacije za obrazovanje Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra, ove godine ima naziv „Budi tu!” i organizovan je u partnerstvu sa prvom specijalizovanom dobrotvornom organizacijom BELhospice.

U svom pozdravnom pismu, Prestolonaslednik Aleksandar rekao je: „Pozdravljam i podržavam vašu humanitarnu akciju da podržite napore na polju palijativnog zbrinjavanja i izgradnje prvog stacionarnog hospisa u Srbiji. Obrazovani mladi ljudi su naša budućnost. Moramo ulagati u njih kao u naš najveći resurs. Zato moja Fondacija za obrazovanje pruža punu podršku svim studentima i diplomcima koji hoće da nastave da se obrazuju, kako u zemlji tako i u inostranstvu“.

Iz organizacije kažu da je njihov cilj obnova tradicije studentskih balova, kao i da svoje kolege studente upoznaju sa uslovima i problemima sa kojima se mnogi od njih susreću. Ove godine studentski bal ima humanitarni karakter a saradnju su ostvarili sa specijalizovanom dobrotvornom organizacijom BELhospice i pridružili se njihovom cilju, a to je izgradnja prvog stacionarnog hospisa u Srbiji.

Tokom trajanja Bala prikupljana su materijalna sredstva, a u narednom periodu kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene na 8 univerziteta i 52 fakulteta širom Srbije.