Studenti iz Sjedinjinih Američkih Država u poseti Kraljevskom dvoru

Studenti iz Sjedinjinih Američkih Država u poseti Kraljevskom dvoru

Beograd, 18. maj 2018 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina ugostili su studente Edukacije sa univerziteta „Robert Moris“(RMU) iz Pensilvanije, SAD, predvođene g-đom Suzan Parker, gostujućim profesorom Edukacije i koordinatorom programa Predškolska pedagogija i Specijalna edukacija na RMU. Studenti su već nekoliko dana u poseti Srbiji i Crnoj Gori i za to vreme su volontirali za brojne organizacije, a sa kraljevskim parom razgovarali su o brojnim potencijalnim projektima, kao i saradnji sa Fondacijom Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu.

Devojačko prezime profesorke Suzan Parker je Vučenić, srpskog je porekla i veoma je željna da pomogne Srbiji. Porodica Vučenić je inače jedna od porodica iz dijaspore koja već godinama pomaže Srbiji kroz aktivnosti humanitarne organizacije Lajflajn Čikago čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

Univerzitet „Robert Moris“ menja život svojih studenata na takav način da kada diplomiraju oni nastave da menjaju živote drugih. Ovaj privatni univerzitet u predgrađu Pitsburga kombinuje prednosti bezbednog rezidencijalnog kampusa sa mogućnostima eksperimentalnog učenja, profesionalnog stažiranja, kao i umrežavanja koje pruža veliki grad. Univerzitet kombinuje akademsku veštinu sa profesionalnim usmerenjem kroz više od 80 programa osnovnih i postdiplomskih studijskih programa, a to je i jedan od najpristupačnijih univerziteta u Pensilvaniji.