Европско Удружење студената стоматологије у Белом Двору

Европско Удружење студената стоматологије у Белом Двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су домаћини представницима Европског Удружења студената стоматологије (ЕДСА) вечерас у Белом Двору.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар је гостима пожелео добродошлицу и рекао: „Велико ми је задовољство да вас поздравим вечерас у Белом Двору, на 25. годишњицу вашег удружења, ваш сребрни јубилеј. Драго ми је да сте изабрали да овај јубиларни састанак ове године одржите у Београду, што ћете издати књигу о свом досадашњем раду, а надам се да ће вам ово бити добра прилика за успостављање сарадње и започињање нових пројеката. Моја Фондација за образовање и културу већ годинама подржава различите студентске пројекте и њихове добре идеје. Моја супруга Принцеза Катарина и ја вам желимо пријатан боравак у Београду, и надамо се да ћете нам поново доћи.“

Г-дин Богдан Лисул, председник Удружења захвалио се Њиховим Краљевским Височанствима на гостопримству, а присутнима се обратио и професор Дамијан Волмзли из Бирмингема.

ЕДСА је Европско удружење студената стоматологије, основано 1988. године у Паризу, које окупља студенте 182 стоматолошка факултета из 26 земаља.