Краљевска породица доделила сертификате особама са инвалидитетом учесницима пројекта „Укључи се“

Краљевска породица доделила сертификате особама са инвалидитетом учесницима пројекта „Укључи се“

Преко 30 учесника добило је сертификате „Председничког клуба“ у Краљевском Двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принц Петар, Принц Филип и г-дин Мајкл Гарфанкл унук Краљевског пара присуствовали су додели сертификата „Председничког клуба“ учесницима који су успешно похађали тренинге у оквиру прве фазе пројекта „Укључи се“ Фондације Престолонаследника Александра за образовање и културу 27. марта 2013. у 13 часова у Краљевском Двору.

Фондација Престолонаследника Александра за образовање и културу, Национална служба за запошљавање и амбасада Аустралије која је представник земље са највишим степеном инклузије особа са инвалидитетом коорганизатори су пројекта “Укључи се”.

Г-дин Драган Војводић један од најуспешнијих мотивационих тренера у Србији изразито је задовољан успехом и напретком свих 30 полазника који су постали део „Председничког клуба“.

Пројекат „Укључи се“ покренут је у септембру 2012. године доласком светски чувеног мотивационог говорника Ника Вујичића у Београд и одржавањем предавања у Белом Двору за представнике друштвено одговорних компанија и студенте са инвалидитетом.

Циљ пројекта је оснаживање, стручно усавршавање и опште побољшање положаја особа са инвалидитетом у друштву. Четворомесечни програм „Председнички клуб“ обележио је почетак пројекта.

Овај програм је настојао да омогући учесницима да ојачају своја уверења, промене своје понашање и овладају новим техникама – свим оним што чини доброг председника. „Председнички клуб“ водио је Драган Војводић, признати домаћи тренер и говорник.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са Њ.Е. др Хеленом Студерт, амбасадорком Аустралије, у неколико наврата су обилазили учеснике и уверили се у њихов напредак.

Учесници су дошли из Београда, Новог Сада, Смедерева, Титела, Новог Пазара и Републике Српске. У највећем броју чиниле су их незапослене особе са инвалидитетом и неколико представника различитих удружења који су предавања преносили својим члановима.

Пројекат „Укључи се“ ће наставити са радом у наредних годину дана, а полазници ће кроз различите тренинге, курсеве и предавања бити у прилици да стекну нова знања и вештине потребне за што већу конкурентност на тржишту рада.

После серије мотивационих предавања уследиће део пројекта у коме се учесници баве конкретним вештинама– рад на рачунару, страни језици, писање пројеката и слично.