Краљевски пар почасни покровитељ 2. међународне конференције медицине спорта Србије

Краљевски пар почасни покровитељ 2. међународне конференције медицине спорта Србије

У сарадњи са Фондацијом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, на Белом двору на Дедињу одржана је донаторска вечера Факултета политичких наука, са циљем прикупљања средстава за доградњу зграде Факултета.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, почасни покровитељи 2. Међународне конференције медицине спорта Србије, присуствовали су свечаном отварању ове конференције коју организује Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије уз подршку ФИМС-а (Интернационалне Федерације Медицине Спорта) и Удружења за медицину спорта Србије, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Церемонији отварања конференције присуствовали су и др Мехмет Мухарем Касапоглу, министар омладине и спорта Турске, др Златибор Лончар, министар здравља Републике Србије, г-дин Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије, проф. Фабио Пигози, председник Интернационалне Федерације Медицине Спорта и г-дин Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

Циљ конференције је размена иновација, технологија, открића и резултата јер је познато да спортска медицина доприноси не само спортским достигнућима већ и очувању здравља како спортиста тако и нових нараштаја једне државе. Зато ће овом приликом своја искуства и резултате поделити више од 30 еминентних предавача, лекара различитих специјалности и спортских стручњака из Србије и света, а очекује се учешће око 1000 домаћих и иностраних стручњака из области спортске медицине и спортских наука.

У нашој земљи први пут гости су чланови ФИМС-а на челу са председником проф Фабијом Пигозијем, који је уједно и ректор Универзитета Форо Италико у Риму. Један од водећих лидера на пољу допинга у спорту проф Јанис Питсиладис говориће о искуствима и иновацијама на пољу допинга, а на сличне теме говориће и две даме из Русије проф. Викторија Бадтиева и Ирина Зеленкова.