Краљевски пар приредио пријем у Краљевском Двору за српске студенте који студирају у иностранству

Краљевски пар приредио пријем у Краљевском Двору за српске студенте који студирају у иностранству

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина приредили су данас пријем за српске студенте који студирају у дијаспори, и који су учествовали у пројекту „Упознај државу Србију“, током кога су претходне две недеље стажирали у локалним самоуправама и компанијама у Србији, као и за представнике општина у којима се пројекат изводио и друге уважене госте вечерас у Краљевском Двору.

Пројекат је у 12 општина у Србији изводила Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање, уз подршку Теленор фондације, Аеродрома Београд, Швајцарске амбасаде у Србији, локалних и градских самоуправа.

Присутнима су се обратили Њ.К.В. Престолонаследник Александар, амбасадор Швајцарске у Србији, г-дин Милан Симић, програмски директор НАЛЕЂа, г-ђа Јасмина Вигњевиц, шеф одељења за односе са Владом, г-дин Саша Пауновић, председник општине Параћин И г-ђица Уна Кубота, студенткиња која је учествовала у програму.

Након обраћања, г-дин Милан Симић је испред НАЛЕЂа уручио сертификате захвалнице Њ.К.В. Престолонаследнику Александру, Њ.Е. г-дин Ервин Хелмут Хоферу И г-ђи Јасмини Вигњевић, а потом сертификати уручени И студентима који су учествовали у пројекту.

Циљ пројекта је био повезивање са српском дијаспором, и охрабривање младих и образованих људи нашег порекла да се врате у Србију и запосле се у нашој земљи.