Краљевски савет за предузетништво организује предавање г-дина Јохана Горецког београдским студентима

Краљевски савет за предузетништво организује предавање г-дина Јохана Горецког београдским студентима

Краљевски савет за предузетништво који се налази под патронатом Његовог Краљевског Височанства Престолоналседника Александра ИИ организоваће у среду, 5. новембра, у 15:30 часова на Универзитету Сингидунум предавање г-дина Јохана Горецког, директора Глоуб Форума и човека који је радио са оснивачким тимом Скајпа, једне од најпознатијих технолошких компанија, који долази у Београд како би одржао предавање свим заинтересованим студентима на Универзитету. Након тога г-дин Горецки ће на Краљевском Двору разговарати са домаћим предузетницима и инвеститорима о могућностима за развој технолошког предузетништва у Србији.

Зна се да је предузетнички дух мотор сваке успешне привреде, а технолошко предузетништво, или неформалнији облик – стартап, је посебан облик, јер се заснива на технолошким иновацијама које уколико се испоставе као успешне могу да донесу екстремно надпросечне профите. Успешни примери су Гугл, Фејсбук, Скајп и многе друге.

У Србији се технолошко предузетништво још увек развија, мада већ постоје компаније које су ни од чега креирали млади ентузијасти и који су сада лидери у својим браншама, као што су Нордеус, А51 и Преловац Медиа и осим високих прихода ове компаније обезбеђују запослење све већем броју младих људи.

Организовањем предавања Јохана Горецког, стручњака у овој области и човека са много искуства, идеја Краљевског савета за предузетништво је омогући нашим студентима да чују мало другачије успешне примере од оних које окружују наше друштву и да их мотивише на покретање својих иновативних послова.

Позивамо студенте свих факултета и универзитета, као и све друге заинтересоване, да искористе прилику да чују о многим глобално успешним компанијама и о томе како иновације мењају свет и како ће он изгледати у будућности.

Након овог предавања, г-дин Јохан Горецки ће присуствовати пријему на Краљевском Двору заједно са многим домаћим предузетницима и инвеститорима где ће се говорити о даљим могућностима за развој стартап екосистема у Србији. На пријему ће се такође инвеститорима представити пет претходно изабраних домаћих стартапа који ће на овај начин можда обезбедити себи финансијско улагање. Овај део догађаја обезбедила је у оквиру свог програма тренинга за предузетнике Српска мрежа пословних анђела, једна од чланица Краљевског савета за предузетништво.

Молимо све заинтересоване да се пријаве на [email protected] .