Краљевски савет за предузетништво основан од стране организације српских инвеститора

Краљевски савет за предузетништво основан од стране организације српских инвеститора

Јединствени глас за предузетништво и иновације у Србији

Краљевски Савет за предузетништво покренут је прошле недеље а „Меморандум о разумевању” је потписан од стране оснивача вечерас на Краљевском Двору. Савет је осмишљен како би омогућио бољу координацију и сарадњу између водећих организација које се баве развијањем предузетништва и иновација у Србији.

Ослањајући се на стручност и знање својих оснивача, Савет ће функционисати под окриљем Краљевског Двора и под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра II.

Главни циљеви Савета су да олакша координацију и сарадњу између највећих српских организација које се баве развојем и подршком предузетништву и иновацијама.

Краљевски Савет за предузетништво ће обезбедити и заједнички наступ у медијима, према српској Влади и индустрији у зависности од потреба инвеститора и могућностима за улагање.

Оснивачи Краљевског Савета су Српска Привате Еqуитy Асоцијација (СПЕА), Мрежа пословних анђела Србије (СБАН), Иновациони фонд, Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београда (БИТФ), Сербиан Вентуре Нетwорк – СеВеН, СЕЕ ИЦТ и Стартап Викенд у Београду.