Манифестација „Негујмо плесну традицију“ одржана на Белом двору

Манифестација „Негујмо плесну традицију“ одржана на Белом двору

У присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине и њихове кћерке Алисон, на Белом двору на Дедињу одржана је манифестација „Негујмо плесну традицију“ са циљем промоције плеса, а поводом државног првенства у латино-америчким плесовима. Акцију организује плесни клуб „Даре то данце“ на челу са плесачем Иваном Милеуснићем уз подршку Краљевске породице.

Овом приликом господин Иван Милеуснић уручио је представницима Краљевске породице плакете за значајан допринос у одржавању традиције плеса и подизању свести о значају ове врсте уметности међу младима у Србији. Пријему су присуствовале бројне личности из света културе и уметности, а најмлађи плесни парови приредили су плесни перформанс.

На такмичењу које је одржано протеклог викенда награђени су победници у три категорије – омладинци, старији омладинци и сениори, а који су свечано представљени на пријему на Белом двору. У категорији „Омладинци“ прво место освојили су Поповић Никола и Савановић Андреа, другопласирани су били Губица Владимир и Косановић Наташа, а на трећој позицији нашли су се Шкрбић Марко и Стевановић Маша. У категорији „Старији омладинци“ победу су однели Андрић Сава и Радуловић Маша, док су друго место заузели Петровић Лазар и Аврамовић Катарина, а треће место Андрић Никола и Чавкуновић Луна. У категорији „Сениори“ прво место заузели су Лазарески Бојан и Каракатсанис Сарах-Диана, док су се на другом месту нашли Ерделyи Сзилард Денес и Јухас Жофиа, а на трећем Краник Ђорђе и Борозан Марина.

Присутни су имали су прилику да се освеже кафом „Беан анд Леаф“.