Најбољи матуранти средњих школа иy Србије и Републике Српске маграђени на пријему у Белом двору

Најбољи матуранти средњих школа иy Србије и Републике Српске маграђени на пријему у Белом двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су вец́ осамнаесту годину заредом домаћини традиционалном пријему за више од 600 најбољих ученика завршних разреда средњих школа из Србије и Републике Српске, у Белом Двору на Дедињу. Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира ђака генерације, коме Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и поклон у знак признања за изузетне резултате постигнуте у средњој школи.

„Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи у будуц́ности. Ви сте будуц́ност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“ – истакао је Престолонаследник у свом говору. Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар захвалио се на великој помоц́и партнерима у овом пројекту – компанијама НЦР Цорпоратион и Линк Гроуп. „НЦР активно улаже у развој и побољшање услова за образовање младих, тако да бројни таленти наше земље могу да наставе своје образовање и остваре успех у својој земљи. Пружањем помоц́и најбољим средњошколцима желимо да пружимо добар пример подршке младим људима који представљају будуц́ност наше земље“, објаснио је генерални директор корпорације НЦР у Србији Стефан Лазаревиц́.

Помоц́ у организацији овог догађаја пружили су саобрац́ајна полиција и Војномедицинска академија, компанија Цоца-Цола, хор Апостолске хришц́анске цркве из САД, волонтери из удружења „Краљевина Србија“ и студенти Линк Гроуп академије. Свечаности су присуствовали Њ.Е. г. Младен Шарчевиц́, министар образовања, науке и технолошког развоја, Њ.Е. г-ђа Наталија Тривиц́, министарка просвете и културе Републике Српске, г. Стефан Лазаревиц́, генерални директор НЦР корпорације у Србији, г-ђа Милица Зориц́, директорка маркетинга Линк Гроуп, академик Милован Данојлић, члан Крунског савета, као и бројне друге личности из света културе, уметности и науке. Најбољи матуранти свих средњих школа у Србији и Републици Српској били су задовољни што ц́е компанија Линк Гроуп доделити 30 стипендија за њихову престижну ИТ Академију. Додела стипендија ц́е се одржати у септембру у Белом Двору.