Преко 40 инвеститора дошло на Краљевски Двор како би пронашли уносна улагања у Србији

Преко 40 инвеститора дошло на Краљевски Двор како би пронашли уносна улагања у Србији

Угледни инвестирори из Европе и Силиконске долине вечерас су били гости Краљевског Двора како би се упознали са српским ИТ предузетницима и како би сазнали нешто више о пројектима њихових компанија.

Вечерас је Краљевски Двор поново био место где су најинтересантнији ИТ пројекти презентовани инвеститорима и стручњацима за улагања – главним члановима европске мреже пословних анђела, инвеститорима из Силиконске долине и Европе, као и члановима Српске мреже пословних анђела. Госте су дочекали Г-ђа Алисон Андреwс, ћерка краљевског пара, господин Андрија Беднарик, генерални менаџер СБАН-а и господин Александар Чабрило, председник СБАН-а.

Један од циљева Фондације Престолонаследника Александра за образовање је да ојача могућности за предузетништво у Србији. Краљевска породица пружа велику подршку предузетницима и инвеститорима у нашој земљи и однедавно се бави пројектима који повезују ове активности.

“Технолошко предузетништво у Србији интензивно напредује. Пре неколико месеци, организовали смо Стартап Викенд на коме су људи бирали идеје и из њих стварали почетни бизнис. Нако тога, били смо домаћини Мини Сидкемпу, који представља улагање у рану фазу предузећа. Сада нам долазе пословни анђели који представљају су ту за следеће степене финансирања. Моја фондација ће наставити да негује различите аспекте предузетништва све до ризичног капитала. Време је да Србија покаже свету своје изузетне могућности, компаније и пословно окружење” – рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар II

Вече инвестиција покренуто је од стране Фундраисе ИТ конференције организоване од стране Српске мреже пословних анђела. Конференција нуди учесницима дискусију о успешним предузетницима и инвеститорима, где су чули интересантна искуства, информације о разним моделима инвестирања, као и савете о томе како доћи до средстава за финансирање.