Престолонаследник Александар и принцеза Катарина на просалви 25.годишњице хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага

Престолонаследник Александар и принцеза Катарина на просалви 25.годишњице хуманитарне организације Лајфлајн из Чикага

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су ове суботе почасни гости на прослави 25. годишњице хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина. Њихова Краљевска Височанства дошла су у пратњи свог унука Мајкла и унуке Стефани са њеним супругом Мајклом. Овогодишњи догађај био је велики успех, окупивши више од 270 људи, који су помогли у прикупљању средстава за сиротишта, склоништа, школе и болнице у Србији.

Обрац́ајуц́и се гостима и организаторима Њ.К.В. Принцеза Катарина је нагласила: „Иза нас је 25 година посвец́ених хуманитарном раду и то је време на које би сви требало да буду поносни. Хвала вам на огромном труду и преданости. Пред нама је још посла у наредних 25 година. Заједно можемо учинити све и заједно ц́емо одговорити на све захтеве домова за децу без родитељског старања, домова за старије особе, склоништа за бескуц́нике, здравствених установа, појединаца и свих наших људи којима је потребна помоц́.“

Др Милена Татиц́ Бајић, председница Управног одбора хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, истакла је у свом говору: „Сви смо благословени што смо у могуц́ности да радимо овај посао. Помогли смо многима, а највећа награда за то је стварање ефекта таласа. Промена једног живота, мења многе друге животе и живот целе заједнице.“ Скупу је присуствовао и генерални конзул Србије у Чикагу Дејан Радуловиц́. Гости су уживали у програму који се састојао од видео прилога о раду организације током 25 година, неколико говора и уручивања награде Принцезе Катарине Фондацији Џона и Милдред Вученић за њихову континуирану подршку и хуманитарну помоц́. Клуб Унион Леагуе у Чицагу био је право место за добротворну аукцију на крају програма.

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго жели да се захвали свим појединачним донаторима и више од 600 људи који су подржали ову хуманитарну акцију током читавог викенда. Посетите њихову интернет страницу на www.лифелинечицаго.орг.