Престолонаследник Александар наградио 600 најбољих матураната из србије и Републике Српске на свечаности у Белом Двору

Престолонаследник Александар наградио 600 најбољих матураната из србије и Републике Српске на свечаности у Белом Двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар ИИ и Принцеза Катарина били су данас у Белом Двору домаћини свечаног пријема за 600 најбољих матураната из средњих школа у Србији и Републици Српској.

На свечаности поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра присутнима су се обратили и Њ.Е. др Срђан Вербић министар просвете и науке Републике Србије, Њ.Е. др Горан Мутабџија, министар просвете и културе Републике Српске, проф. др Иван Вујачић, члан управног одбора ЕФГ Еуробанк Србија, г-дин Милош Радосављевић, координатор Доситејевог Фонда, као и г-дин Матија Бећковић, члан Крунског савета и Српске Академије наука и уметности.

Свечаности су присуствовали г-дин Филипос Караманолис, председник Извршног одбора ЕФГ Еуробанк Србија, и многи други угледни гости.

Његово Краљевско Височаснтво Престолонаследник Александар се у свом говору захвалио на подршци покровитељу ЕФГ Еуробанк Србија и честитао свим награђеним матурантима на великом успеху који су постигли. Обраћајући се ђацима, Престолонаследник Александар је посебно нагласио: „Драги матуранти, моја супруга и ја смо веома срећни што можемо да вас поново угостимо у Белом Двору, а ове године по први пут заједно са најбољим ђацима Републике Српске. Од срца вам честитам на великом успеху и желим вам да наставите да будете најбољи. Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Као што смо сви ми поносни на вас, тако ви будите поносни на знања која сте до сада стекли и наставите да их проширујете. Будите поносни на свој вредни рад и таленат и ставите их у службу отаџбине. Драги родитељи, будите поносни на своју децу и наставите да их подржавате у њиховом даљем школовању. Моја Фондација за образовање свакако ће наставити да помаже младим људима као што сте ви.”

Проф. др Иван Вујачић, члан управног одбора ЕФГ Еуробанк Србија, честитао је свим награђеним ученицима и нагласио да је од изузетне важности да наставе своје даље образовање.

Наш познати песник Матија Бећковић је у свом обраћању рекао да Њ.К.В. Престолонаследник Александар наставља стопама својих славних предака и је ово најлепши скуп који се у Србији тренутно одржава.

Вокални ансамбл „Октоих“ је извео веома запажен програм.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина се најтоплије захваљују волонтерима на великој помоћи коју су пружили у реализацији овог догађаја, као и генералном покровитељу ЕФГ Еуробанк Србија и спонзорима Коца Кола Хеленик Србија, ДОН ДОН Нови Београд, Пекара ПОНС Чачак, Млекара ГРАНИЦЕ, Фирма Реми Јагодина, Кетеринг Китановић, месара Нада, Ју итал Ком Нови Сад.