Престолонаследник Александар наградио 500 најбољих матураната из целе Србије на свечаности у Белом Двору

Престолонаследник Александар наградио 500 најбољих матураната из целе Србије на свечаности у Белом Двору

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар ИИ и Принцеза Катарина били су данас у Белом Двору домаћини свечаног пријема за 500 најбољих матураната из свих средњих школа у Србији.

На свечаности поред Њ.К.В. Престолонаследника Александра присутнима су се обратили и проф. др Нада Ковачевић, проректор за наставу Универзитета у Београду, проф. др Иван Вујачић, члан управног одбора Еуробанке као и г-дин Матија Бећковић, члан Крунског савета и Српске Академије наука и уметности.

Свечаности су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, Њ.Е. г-дин Демостенес Стоидис, амбасадор Грчке, г-дин Пхилиппос Караманолис, председник Извршног одбора Еуробанк, и многи други угледни гости.

Његово Краљевско Височаснтво Престолонаследник Александар се у свом говору захвалио на подршци покровитељу Еуробанк и честитао свим награђеним матурантима на великом успеху који су постигли. Обраћајући се ђацима, Престолонаследник Александар је посебно нагласио: „Драги матуранти, од срца вам честитам на великом успеху и желим вам да наставите да будете најбољи. Ви сте будућност Србије. Као што смо сви ми поносни на вас, тако ви будите поносни на знања која сте до сада стекли и наставите да их проширујете. Будите поносни на свој вредни рад и таленат и ставите их у службу отаџбине. Драги родитељи, будите поносни на своју децу и наставите да их подржавате на даљем путу ка бољој будућности. Моја Фондација за образовање свакако ће наставити да помаже младим људима као што сте ви, како би од њих створили стручњаке који су нашој земљи потребни и које она заслужује.“

Професор Нада Ковачевић, проректор за наставу Универзитета у Београду, пожелела је добродошлицу најбољим матурантима на београдски и остале универзитете у Србији, и пожелела им срећу у даљем школовању.

Проф. др Иван Вујачић, члан управног одбора Еуробанк, честитао је свим награђеним ученицима и нагласио да је од изузетне важности да наставе своје даље образовање: „Желим да честитам свим матурантима на њиховим изванредним резултатима, и да им поручим да образовани млади људи као што су они представљају инвестицију која ће донети добро нашем друштву, као и да су посвећеност и залагање, увек награђени, без обзира на област за коју се одлуче у животу.“ Он је истакао да је Еуробанк седму годину за редом, покровитељ програма награђивања најбољих матураната Србије Фондације Престолонаследника Александра за образовање. Подржавајући овај програм, Еуробанка доприноси адекватном школовању и усмеравању младих људи, који представљају будућност Србије.

Наш познати песник Матија Бећковић је у свом обраћању рекао да је ово најлепши скуп који се у Србији тренутно одржава.
Вокални ансамбл „Октоих“ је извео веома запажен програм.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина се најтоплије захваљују волонтерима на великој помоћи коју су пружили у реализацији овог догађаја, као и генералном покровитељу Еуробанк и спонзорима Цоца Цола Хеллениц Србија, пекари „Трпковић”, Триангле Медиа Центре, Дон дон, Месари Нада, Фрушкогорска вода Јазак, Сторк Кула, Балкан цакес, Фирма Парк Београд, Дон Јуан, Пекари „Тодоровић“, Мозаик Плус.