Престолонаследник Александар свечано уручио стипендије стручњацима за информационе технологије

Престолонаследник Александар свечано уручио стипендије стручњацима за информационе технологије

Фондација Престолонаследника Александра за образовање и културу у сарадњи са „ИТ Академијом“ доделила је 25 бесплатних школовања за будуће ИТ стручњаке, ђацима генерације са територије Србије и Републике Српске.

Вест о додели финансијске подршке објављена је у јуну на свечаном пријему матураната на Белом двору, а сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 15. јула. У мотивационим писмима имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање.

„Веома ми је драго што другу годину заредом ‘Линк група’ и моја Фондација за образовање и културу награђују наше најбоље матуранте. Свим добитницима стипендија још једном честитам на великом успеху у завршеном средњем образовању. Наставите да будете најбољи! Наставите да будете вредни и учите целог живота. Моја фондација ће наставити да помаже наше младе људе”, рекао је Престолонаследник Александар.

„IT Academy“, коју ће будући полазници моћи да похађају онлине – путем интернета, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Цамбридге универзитета и, поред знања за најтраженије ИТ области, својим полазницима обезбеђује и стручна Цамбридге, Мицрософт и Адобе звања.