Светски познати психолог Др. Кристофер Турбер одржао две радионице за ученике и студенте на Белом двору

Светски познати психолог Др. Кристофер Турбер одржао две радионице за ученике и студенте на Белом двору

На позив Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу, чувени психолог и предавач др Кристофер Турбер одржао је две радионице о ефикасности, успеху и срећи за ученике и студенте у Белом двору у Београду.

Др Кристофер Турбер одржао је предавања на две теме: „Позитивна психологија: шта стјуардесе, часне сестре и хотелске собе откривају о срећи” и „Интелигентни неуспех: није битно како сте пали него како сте устали”. Др Турбер је показао како треба неговати аутентичне позитивне емоције са фокусом на прошлост, садашњост и будућност. Прошлост је мешавина негативног и позитивног, али ће будућност бити боља ако свака особа разуме узроке који доводе до његовог или њеног оптималног понашања. Такође, др Турбер наглашава да је неуспех природна ствар, али да има образовни и суштински значај за развој карактера, и да интелигентни неуспех у себи комбинује уложени труд, оптимизам и анализу онога што није било како треба. Његов савет ђацима је да науче да неуспех доживљавају као саставни део учења данас како би обезбедили успех сутра.

Др Кристофер Турбер је посвећен обуци лидера да користе иновативне садржаје који подстичу на размишљање и производе акцију. Др Турбер, који је дипломирао на Универзитету Харвард, радио је као психолог и инструктор на Филипс Егзетер Академији од 1999. Он је ко-оснивач ExpertOnlineTraining.com, веб сајта на коме се налази библиотека оргиналних видео материјала за младе лидере. Држао је предавања, објављивао чланке и водио радионице на пет континената. Са супругом Симонидом, хемичарем и музичарем која је одрасла у Београду, и децом, живи у Њу Хампширу, на северозападу Сједињених Америчких Држава. Више информација о др Турберу, као и све његове чланке, поглавља из књига и објаве на интернету можете наћи на DrChrisThurber.com.