Студенти из Сједињиних Америчких Држава у посети Краљевском двору

Студенти из Сједињиних Америчких Држава у посети Краљевском двору

Београд, 18. мај 2018 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина угостили су студенте Едукације са универзитета „Роберт Морис“(РМУ) из Пенсилваније, САД, предвођене г-ђом Сузан Паркер, гостујућим професором Едукације и координатором програма Предшколска педагогија и Специјална едукација на РМУ. Студенти су већ неколико дана у посети Србији и Црној Гори и за то време су волонтирали за бројне организације, а са краљевским паром разговарали су о бројним потенцијалним пројектима, као и сарадњи са Фондацијом Престолонаследника Александра за образовање и културу.

Девојачко презиме професорке Сузан Паркер је Вученић, српског је порекла и веома је жељна да помогне Србији. Породица Вученић је иначе једна од породица из дијаспоре која већ годинама помаже Србији кроз активности хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго чији је Принцеза Катарина покровитељ.

Универзитет „Роберт Морис“ мења живот својих студената на такав начин да када дипломирају они наставе да мењају животе других. Овај приватни универзитет у предграђу Питсбурга комбинује предности безбедног резиденцијалног кампуса са могућностима експерименталног учења, професионалног стажирања, као и умрежавања које пружа велики град. Универзитет комбинује академску вештину са професионалним усмерењем кроз више од 80 програма основних и постдипломских студијских програма, а то је и један од најприступачнијих универзитета у Пенсилванији.