Фински акцелатор Стартуп Сауна долази на Краљевски двор

Фински акцелатор Стартуп Сауна долази на Краљевски двор

Краљевски савет за предузетништво организује посету финског акцелатора Стартуп Сауна где ће најбољи домаћи стартапи имати прилику да се упознају са још једним европским акцелератором. Догађај ће бити организован у петак, 4. априла 2014. године на Краљевском двору, а стартапи ће имати прилику да се представе у стандардној форми троминутних пича, а затим и да учествују на 1 на 1 менторским сесијама.

Стартуп Сауна је један од најпознатијих скандинавских акцелератора, који повезује стартапе из северне и источне Европе и Русије. Кроз њихов програм до сада је прошло 109 компанија, које су прикупиле инвестиције од 34 милиона $.
Поред повратне информације и валидације пословног модела, најбољи стартапи имаће могућност да буду селектовани за програм овог акцелератора, који укључује петонедељни боравак у Хелсинкију и приступ једном од највећих стартап догађаја у Европи – Слуш, на коме је прошле године учествовало 1200 стартапа из 70 земаља, 300 инвеститора и 100 ВЦ фондова.
Краљевски савет за предузетништво организује посету овог акцелератора пре свега зато што пружа додатну вредност за стартапе кроз индивидуалне разговоре са менторима, које ће у Београду моћи да искористе 8 до 10 одабраних тимова. У Београд ће доћи три ментора овог акцелератора, којима ће се придружити и неколико њих из локалне заједнице и који ће сваком стартапу посветити 20 минута свог времена.

Ослањајући се на стручност и знање својих оснивача, Краљевски савет за предузетништво функционише под окриљем Краљевског Двора и под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра ИИ. Главни циљеви Савета су да олакша координацију и сарадњу између највећих српских организација које се баве развојем и подршком предузетништву и иновацијама. Краљевски Савет за предузетништво обезбеђује и заједнички наступ у медијима, према српској Влади и индустрији у зависности од потреба инвеститора и могућностима за улагање. Оснивачи Краљевског Савета су Српска Привате Еqуитy Асоцијација (СПЕА), Мрежа пословних анђела Србије (СБАН), Иновациони фонд, Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београда (БИТФ), Сербиан Вентуре Нетwорк – СеВеН, СЕЕ ИЦТ и Стартап Викенд у Београду.