Јохан Горецки, човек који је радио на оснивању Скајпа, у Београду

Јохан Горецки, човек који је радио на оснивању Скајпа, у Београду

Фондација за образовање и културу Престолонаследника Александра приредила је вечерас у Краљевском Двору пријем за инвеститоре који су се окупили на београдском Форуму инвеститора у циљу пружања подршке предузетништву у Србији. Гостима је добродошлицу пожелела г-ђа Алисон Ендрјуз, ћерка Њихових Краљевских Височанства Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине.

Београдски Форум инвеститора највећи је скуп инвеститора у Србији, организован да олакша приступ фондовима, поспеши предузетништво и регионално повезивање међу пословним људима. Тим поводом организовано је такмичење за најбоље предузетничке идеје међу више од 100 компанија које су се пријавиле. Главни организатор Форума је српска мрежа инвеститора (СеВеН), организација која се бави развојем предузетништва и пословања компанија из југоисточне Европе, која је такође чланица Краљевског савета за предузетништво.

По завршетку првог дана Форума, сви учесници су присуствовали пријему у Краљевском Двору, где су имали прилику да наставе занимљиве разговоре са многобројним домаћим предузетницима и инвеститрима о могућностима за даљи развој предузетништва у области технологије у Србији.

Фондација за образовање и културу Престолонаследника Александра верује да у нашем региону постоје велике могућности за развој приватног сектора кроз капитална улагања. Број одличних пројеката као и интересовање инвеститора за улагање у Србију све су већи из дана у дан. Овај скуп пружио је добру прилику свима заинтересованим за могућности нових инвестиција и стварања иновативних партнерских односа и умрежавање. Са једне стране, били су присутни већ доказани предузетници којима су могле бити представљене нове пословне идеје, што је многима дало могућност да из прве руке виде како раде пословне заједнице. Такође су били ту и представници неких од главних инвеститора из региона југоисточне Европе.

Организовавши овај пријем, Фондација за образовање и културу Престолонаследника Александра желела је да продуби везе између инвеститора и Србије. Међу инвеститорима који су присутни на форуму налазе се и нека велика имена која раније нису овде долазила, чиме се показује да је Србија једна од водећих дестинација у овој области у нашем региону. Фондација и Краљевски савет за предузетништво су тиме показали своју приврженост и подршку развоју технолошког предузетништва у Србији.