Њихова Краљевска Височанства у посети Школи „Оскар Мајер“ у Чикагу

Њихова Краљевска Височанства у посети Школи „Оскар Мајер“ у Чикагу

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су данас школу „Оскар Мајер“ у Чикагу. Ова школа је 2008. године постала кластер школа са фокусом на ликовну и сценску уметност и увела програм Монтесори и Међународни програм средњих школа.

Њихова Краљевска Височанства јутро су провела у разговору са 29 ђака узраста 10 и 11 година која су их претходно дочекала поздрављајући их на српском језику, док је свако дете Принцези Катарини даровало по белу ружу. Са децом су разговарали о својим животима, прошлим временима и својим пословима. Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина нагласила је важност љубави у животу, кроз коју се постижу велике ствари.

Наставника музичког, Мелиса Хукер охрабрила је ученике да ове године у школи поделе причу о свом пореклу кроз песму. Ученица четвртог разреда српског порекла, Катарина Франк свој разред је научила да певају српску песму „Марширала Краља Петра гарда“ и уз ову песму, машући српским заставама, деца су се опростила од својих гостију.

Њихова Краљевска Височанства, уживајући у топлом пријему и разговору, остала су у посети и дуже него што је било планирано.