Њ.К.В Престолонаследник Александар отворио конференцију Инфосец Телегроуп

Њ.К.В Престолонаследник Александар отворио конференцију Инфосец Телегроуп

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар званично је отворио конференцију Телегроуп Инфосец у Белом Двору. Ове године регионална конференција Инфосец одржава се под покровитељством Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу.

„Безбедност је увек била главни покретач људи, данас нам информационо доба доноси изазове заштите личних података у сајбер простору. Телегроуп и њихове партнерске компаније подстакле су нас да сагледамо важност безбедности и заштите глобалних комуникација. Имали смо задовољство да поздравимо многе иностране госте и често комуницирамо са Краљевским породицама Европе, председницима земаља и представницима мултинационалних компанија. За нас је од кључног значаја да будемо повезани са светом. Кроз рад наше Фондације повезујемо лекаре, државнике и светске мреже глобално утицајних људи који помажу деци, болницама, школама и заступају интересе српског народа. Наш посао и дужност – да увек подржавамо нашу земљу и наше људе – олакшан је ако су наше линије комуникација поуздане и заштиц́ене од сајбер напада. Данас је дигитална безбедност темељ наше слободе! Општа уредба о заштити података о личности помоц́и ће нам да сачувамо лично достојанство и слободу да бирамо како ц́е се наши подаци користити. Са задовољством отварам конференцију Инфосец 2018“, рекао је Престолонаследник Александар у свом обраћању.

Неки од предавача на Инфосец конференцији били су г-ђа Диана Глигоријевиц́, директор маркетинга и члан Извршног одбора Телегроуп-а, г-дин Далибор Ратковиц́, директор ИТ безбедности у Телегроуп-у, г-дин Сава Савиц́, помоц́ник министра трговине, туризма и телекомуникација, г-дин Михаило Јовановиц́, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, г-дин Миодраг Војиновиц́, директор технички дитектор Телеком Српске, Њ.Е. г-дин Кајл Скот, амбасадор Сједињених Држава у Републици Србији, Њ.Е. г-ђа Алона Фишер-Кам, амбасадор Израела у Србији, г-дин Андреја Младеновић, помоћник градоначелника града Београда, г-дин Бранко Терзиц́, генерални директор Беркелеy Ресеарч Гроуп, г-дин Драги Ралиц́, директор ИЦТ центра, ЕПС Дистрибуција и многи други.

Конференција Телегроуп Инфосец покренута је са циљем подизања нивоа ИТ безбедности западног Балкана и постала је један од најважнијих догађаја ИТ безбедности у овом региону. Телегроуп као ИТ компанија која се бави безбедносним технологијама желела је да подржи напоре регионалних ИТ удружења да привуку пажњу државних структура и шире јавности о безбедности и заштити информација као најважнијем ресурсу сваке државе, као и о постојању све софистициранијих претњи у сајбер простору која би могла да угрози стабилност регионалне економије и друштва. У том смислу, неопходно је увести систематске механизме за заштиту од сајбер криминала, што је заједничка одговорност државних структура и привредних субјеката, у чијем оквиру се од ИТ компанија очекује да пруже квалитетна решења.

ТелеГроуп је, у сарадњи са глобалним лидерима у области безбедности мрежа, података, апликација и Цлоуђа, одржао своју прву конференцију у Босни и Херцеговини 2011. године, у Србији 2013. године, а од 2015. године Инфосец се редовно одржава и на црногорском тржишту. Дугорочни циљ компаније је да се организује конференција која ц́е се сваке године бавити најсавременијим темама из области информационе безбедности и заштите и заједно са партнерима за “ИТ Сецуритy” предлагати решења која ц́е помоц́и предузец́има и државним институцијама да заштите све ресурсе.

ТелеГроуп, једна од водец́их компанија за пружање услуга у области информационих и комуникационих технологија на западном Балкану, организује по шести пут Инфосец конференцију посвец́ену информационој безбедности. Подржавамо Телегроуп као ИТ компанију која настоји да скрене пажњу на све софистицираније претње, али и да да предлоге како у процесу дигиталне трансформације компаније могу да заштите не само ИТ ресурсе, вец́ и свеобухватно пословање.

Учесници Телегроуп Инфосец конференције су имали прилику да пробају еспресо, филтер и домаћу кафу компаније „Беан анд Леаф“, припремљену од најбољих зрна.