Donatorska večera Fakulteta Političkih Nauka na Belom dvoru

Donatorska večera Fakulteta Političkih Nauka na Belom dvoru

У сарадњи са Фондацијом Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, на Белом двору на Дедињу одржана је донаторска вечера Факултета политичких наука, са циљем прикупљања средстава за доградњу зграде Факултета.

„Наше друштво студентима треба да обезбеди најбоље услове за образовање. Из тог разлога покренут је пројекат доградње зграде Факултета политичких наука, који ће омогућити ефикасније одржавање наставе у будућности. У циљу завршетка пројекта организовано је ово донаторско вече. Наше школе и факултети градитељи су наше будућности. Образовање је од великог значаја, а изучавање политичких наука од изузетне важности“, рекао је Престолонаследник Александар.

Проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука, захвалио је на донацијама и сарадњи и рекао да му је привилегија да буде гост у Белом двору, дому потомака Карађорђа Петровића, вожда Првог српског устанка и утемељивача нововековне српске државе.

„Ово је први догађај којим ми обележавамо 50 година нашег Факултета и 70 година изучавања новинарства и дипломатије у Србији. Посебну захвалност за вечерашњи пријем дугујемо нашим домаћинима Њиховим Краљевским Височанствима Престолонаследнику Александру и Принцези Катарини. Донаторске вечери на универзитетима у Србији немају велику традицију, док је у западним земљама партнерство бизниса и високог школства уобичајено, пожељно и плодоносно за све који у њему учествују“, рекао је проф. др Симић.

Циљ донаторске вечери Факултета политичких наука јесте обезбеђивање бољих услова за образовање студенткиња и студената Факултета. На овај начин Факултет добија нових 2.477 м² простора за студенте, чиме се стварају услови за нормално одвијање наставе уз примену савремених информатичких и техничких средстава, модерно опремљену библиотеку, интернета, рачунара и електронских база података, као и стварање услова за практичан и теоријски рад будућих новинара изградњом Медијског центра. Такође, очекује се и реконструкција амфитеатра.