Prestolonaslednik Aleksandar uručio budućim stručnjacima za informacione tehnologiju nagrade za besplatno školovanje

Prestolonaslednik Aleksandar uručio budućim stručnjacima za informacione tehnologiju nagrade za besplatno školovanje

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa g. Valentinom Kuletom predsednikom kompanije „LINK group“ i Ivon Vitaker, direktorkom fondacije NCR, zvanično su uručili besplatno školovanje na „ITAcademy“ najboljim maturantima iz Srbije i Republike Srpske za obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija. U saradnji sa Prestolonaslednikovom Fondacijom za obrazovanje, „LINK group“ je dodelila 30 besplatnih školovanja učenicima koji su prisustvovali tradicionalnom prijemu za najbolje maturante u Belom dvoru 21. juna, čiji je domaćin bio Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

„Veoma mi je drago što smo treću godinu zaredom LINK grupa i moja Fondacija za obrazovanje nagradili naše najbolje srednjoškolce. Svim dobitnicima LINK nagrade još jednom čestitam na uspešno završenom srednjem obrazovanju. Nastavite da budete najbolji! Nastavite da vredno radite u daljoj karijeri. Moja Fondacija za obrazovanje i kulturu nastaviće da pomaže našim mladima“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar. Budući studenti će „ITAcademy“ moći da pohađaju putem interneta, kroz najsavremeniju platformu za učenje na daljinu, osim znanja o najtraženijem IT području, svojim studentima pruža profesionalne Cambridge, Microsoft i Adobe sertifikate, a radi sa zvaničnim ovlašćenjem Univerziteta Kejmbridž.

Današnjoj svečanosti su takođe prisustvovali i članovi upravnog odbora Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje, doktorka Rapti Medivejk sa majkom, kao i g-đa Ivona Vitaker, direktorka fondacije NCR i predsednica žena u NCR-u, u Atlanti, Džordžija. Fondacija NCR je dokazani partner Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu. Njen rad usmeren je na izgradnju jačih zajednica kroz grantove neprofitnim partnerima čije su misije usklađene sa vrednostima korporacije.