Preko 40 investitora došlo na Kraljevski Dvor kako bi pronašli unosna ulaganja u Srbiji

Preko 40 investitora došlo na Kraljevski Dvor kako bi pronašli unosna ulaganja u Srbiji

Ugledni investirori iz Evrope i Silikonske doline večeras su bili gosti Kraljevskog Dvora kako bi se upoznali sa srpskim IT preduzetnicima i kako bi saznali nešto više o projektima njihovih kompanija.

Večeras je Kraljevski Dvor ponovo bio mesto gde su najinteresantniji IT projekti prezentovani investitorima i stručnjacima za ulaganja – glavnim članovima evropske mreže poslovnih anđela, investitorima iz Silikonske doline i Evrope, kao i članovima Srpske mreže poslovnih anđela. Goste su dočekali G-đa Alison Andrews, ćerka kraljevskog para,  gospodin Andrija Bednarik, generalni menadžer SBAN-a i gospodin Aleksandar Čabrilo, predsednik SBAN-a.

Jedan od ciljeva Fondacije Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje je da ojača mogućnosti za preduzetništvo u Srbiji. Kraljevska porodica pruža veliku podršku preduzetnicima i investitorima u našoj zemlji i odnedavno se bavi projektima koji povezuju ove aktivnosti. 

“Tehnološko preduzetništvo u Srbiji intenzivno napreduje. Pre nekoliko meseci, organizovali smo Startap Vikend na kome su ljudi birali ideje i iz njih stvarali početni biznis. Nako toga, bili smo domaćini Mini Sidkempu, koji predstavlja ulaganje u ranu fazu preduzeća. Sada nam dolaze poslovni anđeli koji predstavljaju su tu za sledeće stepene finansiranja. Moja fondacija će nastaviti da neguje različite aspekte preduzetništva sve do rizičnog kapitala. Vreme je da Srbija pokaže svetu svoje izuzetne mogućnosti, kompanije i poslovno okruženje” – rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II

Veče investicija pokrenuto je od strane Fundraise IT konferencije organizovane  od strane Srpske mreže poslovnih anđela. Konferencija nudi učesnicima diskusiju o uspešnim preduzetnicima i investitorima, gde su čuli interesantna iskustva, informacije o raznim modelima investiranja, kao i savete o tome kako doći do sredstava za finansiranje.