Престолонаследник Александар наградио најбоље матуранте Србије и Републике Српке

Престолонаследник Александар наградио најбоље матуранте Србије и Републике Српке

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су домаћини седамнаесту годину за редом традиционалном пријему за више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске, на Белом двору на Дедињу.

Свака средња школа у Србији и Републици Српској изабрала је ђака генерације међу матурантима, коме је Фондација Престолонаследника Александра за културу и образовање уручила похвалницу и пригодан поклон као признање за остварене изузетне резултате у школовању. „Свим матурантима честитам на успеху и желим да наставите да будете најбољи. Ви треба да будете поносни на знања која сте стекли, а ми смо поносни на вас и ваша достигнућа. Наставите да вредно радите и учите читавог живота. Ви сте наша будућност, а наша будућност је светла!” рекао је Престолонаследник Александар у свом обраћању.

Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар захвалио је на великој помоћи партнерима на овом пројекту – компанијама НЦР и ЛИНК Гроуп. Помоћ при организацији догађаја пружили су саобраћајна полиција и Војномедицинска академија, компанија Цоца-Цола, хор Ирида из Сремске Митровице, волонтери удружења „Краљевина Србија” и студенти Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Свечаности су присуствовали и Њ.Е. г-дин Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Њ. Е. др Дане Малешевић, министар просвете и културе Републике Српске, г-дин Стефан Лазаревић, генерални директор компаније НЦР, г-дин Никола Суботић, извршни директор компаније ЛИНК Гроуп, др Кристофер Турбер, психолог и инструктор на Филипс Егзетер Академији у Њу Хампширу и ко-оснивач веб сајта ЕxпертОнлинеТраининг.цом, г-дин Кристоф Бисциглиа, оснивач компаније Цлоудера, академик Матија Бећковић, као и бројне друге личности из света културе, уметности и науке.

Ђаци су уживали у мотивационим говорима и успешних пословних људи др Кристофера Турбера и г-дина Кристофа Бисциглие, а додатне мотивационе радионице др Турбера заказане су за сутрадан од 11 часова на Белом двору.

Најбоље матуранте свих средњих школа из Србије и Републике Српске обрадовала је вест да ће компанија Линк Гроуп поделити 25 стипендија за њихову престижну ИТАцадемију. Рок за пријаву је 15. јул, а више информација о условима за добијање стипендије могу се наћи на линку https://www.it-akademija.com/akcija/itacademy-stipendije/Имена добитника стипендија биће објављена 1. августа, а стипендије ће им бити уручене на свечаности на Белом двору у септембру.